Plataforma Revolucionària Antipatriarcal

lloc web de la Plataforma Revolucionària Antipatriarcal

Obrim el blog! Març 3, 2009

Filed under: Uncategorized — antipatriarcal @ 10:04 am

La Plataforma Revolucionària Antipatriarcal la formem: Adona’t Dones de Cardedeu, Justa Revolta, Cau de Llunes, Guerrilla Travolaka, CAJEI, Endavant i Maulets que treballem unides des de tots els fronts contra el patriarcat.

 

Ens autodefinim com col·lectiu revolucionari ja que, allunyant-nos del discursos on només es proposen mesures paleatives i assistencialistes,  creiem i lluitem per a una transformació social, política i econòmica que aconsegueixi una ruptura de l’ordre establert, i per assolir-ho és necessari acabar amb el patriarcat i el capitalisme en totes les seves formes d’explotació.

 

El patriarcat és una forma d’organització social que dóna la màxima autoritat social i política a l’home, adult, heterosexual i cap de família. El patriarcat necessita relacions de dominació, per les quals, es controla les persones segons una jerarquia de sexe, edat i opció sexual: els homes controlen les dones, els adults controlen els menors i l’única opció sexual vàlida és l’heterosexual. Per tant, per definició, el patriarcat ens afecta a tots i a totes les persones i ha arribat el moment d’unir esforços entre els diferents col·lectius i organitzacions de Barcelona i rodalia que actualment estan treballant per enderrocar el sistema patriarcal.

 

Des de la Plataforma creiem que és bàsic reivindicar el caràcter estructural de la nostra lluita, és necessari posar de manifest la triple opressió a la que estem sotmeses. L’opressió del sistema patriarcal de la mà del capitalisme que mercanilitza les nostres vides per la maximització dels seus beneficis. Patim també l’opressió de l’estat espanyol i francès que ha negat històricament i continua avui dia negant els drets democràtics més elementals dels Països Catalans sense deixar-nos dirigir el nostre propi destí. Així doncs la lluita anticapitalista, antipatriarcal i d’alliberament nacional han de ser lluites simultànies, ja que sense aquesta triple emancipació no tindrem possibilitats de crear una alternativa social.

 

Des de la Plataforma Revolucionària 8 de març fem una crida a tots els col·lectius i organitzacions que estiguin duent a terme lluita antipatriarcal a participar en aquest espai, i entre tots i totes assenyalar els autèntics culpables. Perquè ens pesa massa viure en aquest sistema tant violent: AIXAFEM EL PATRIARCAT!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s